Het Veteranentenue (passen in Schaarsbergen)

Erkenning door herkenning

Veteraan Roy, van de Stichting Veteraan en thuisfront, heeft het initiatief genomen om op zoek te gaan naar een hedendaags veteranenpak voor alle veteranen en deze met trots te kunnen gaan dragen. Actief en niet actief dienende, jonge en oudere veteranen.

In samenwerking met Rick Moorman, van de firma Rick Moorman | House of men bedenker van dit concept, is het Veteranentenue “Erkenning door herkenning” ontstaan. Dit pak is zo gemaakt dat de veteraan zijn/haar verhaal kan doen.  

Het Veteranentenue is een maatpak van hoge kwaliteit en kost € 395,=. De postactieve veteraan kan hier een groot deel van declareren bij het eigen krijgsmachtdeel. Meer informatie over het declareren staat per krijgsmachtdeel vermeld op de website https://worldofveterans.com

Het bestaat uit een colbert met broek. Voor de vrouwelijke veteraan is ook de rok mogelijk. Aan de buitenzijde kun je het Veteranentenue herkennen aan de knoopsgaten van de mouwen. Aan elke zijde is 1 knoopsgat geaccentueerd door de nationale kleur van Nederland. Tevens is dit knoopsgat niet gesloten.  Aan de onderkant van de kraag mag de veteraan zijn/haar missie of lijfspreuk laten borduren. De binnen voering mag ook door jezelf worden uitgekozen. En heeft een speciale veteranenetiket. Alle letters en stiksels / accenten zijn, zoals de twee knoopsgaten, in oranje, onze nationale kleur. 

Oranje accent bij knoopsgat, herkenning
Onderkant kraag eigen missie
Eigen gekozen binnenvoering met tekst

Valideren status

Het valideren van de veteranenstatus bij het VI (om de kosten van het pak te declareren bij het krijgsmachtdeel) kunt u doen via de volgende links:

Pasmomenten

Het eerst volgende pasmoment te Schaarsbergen is op dinsdag 16 augustus 2022.

U kunt zich aanmelden voor één van onderstaande tijdvakken:

Tijdvakken
– 18.00-19.00 uur
– 19.00-20.00 uur
– 20.00-21.00 uur

Locatie
ECHOS Home
Deelenseweg 28
6816 TS Arnhem

>> AANMELDEN VOOR PASMOMENT <<