Extern nieuws

Ministerie van Defensie:

  • Met ingang van vandaag zit de klus erop in Utrecht en Venlo voor de hulptroepen van Defensie. Sinds begin december boden ze ondersteuning aan in het Universitair Medisch Centrum Utrecht en het VieCuri Medisch Centrum in Venlo. Beide ziekenhuizen konden hierdoor extra COVID-patiënten van andere ziekenhuizen opvangen, die tegen hun capaciteit aanliepen. Op basis van […]
  • Het commando over een internationale troepenmacht in Mali ligt in Nederlandse handen. Luitenant-generaal Kees Matthijssen kreeg de bijna 14.000 blauwhelmen van VN-missie Minusma vandaag onder zijn bevel, voor minimaal 1 jaar. Onder leiding van de nieuwe Force Commander zetten militairen zich in Mali in voor veiligheid en stabiliteit in het Afrikaanse land.
  • De spanningen tussen Rusland en Oekraïne, het Strategisch Kompas en een nieuwe ruimtestrategie bij de Europese Unie (EU). Onder meer deze actuele vraagstukken stonden op de agenda van de informele EU-Raad van ministers van Defensie. Die was afgelopen 2 dagen in het Franse Brest. Als minister van Defensie was het voor Kajsa Ollongren haar eerste […]
  • Defensie huurt de komende 10 jaar een medium Roll-on Roll-off (RoRo) schip. De militaire organisatie beschikt daarmee op permanente basis over strategisch zeetransport. Het contract met de rederij is getekend. Het schip is uiterlijk in mei beschikbaar.
  • De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) heropent zijn onderzoek naar het mortierongeval in Mali op 6 juli 2016. Hierbij kwamen sergeant eerste klasse Henry Hoving en korporaal der eerste klasse Kevin Roggeveld om het leven.
  • De Bergings- en Identificatiedienst van de Koninklijke Landmacht (BIDKL) is erin geslaagd duidelijkheid te geven over het lot van een Tsjechische vliegtuigbemanning. 5 leden verdwenen nadat de Vickers Wellington T2990 waarin ze zaten in juni 1941 door een Duitse nachtjager was beschoten. Slechts 1 bemanningslid wist het toestel te verlaten voor dit zich bij het […]
  • Nederland voert een jaar het commando over de Standing NATO Maritime Group1. Dit een permanente maritieme reactiemacht van de NAVO. Zr.Ms. Rotterdam is vlaggenschip van het vlootverband. Een overzicht van Defensieoperaties in de periode van 5 tot en met 11 januari 2022.
  • De nieuwe minister Kajsa Ollongren en staatssecretaris Christophe van der Maat hebben vandaag hun intrek genomen in het ministerie van Defensie in Den Haag. Het kabinet is eerder vandaag beëdigd door de koning.
  • Een recordvangst van 6.600 kilo drugs en 27 aan de Amerikaanse autoriteiten overgedragen verdachten. Dat kon Zr.Ms. Holland alleen al in het laatste kwartaal van vorig jaar op zijn conto bijschrijven. Het marineschip keerde vandaag na bijna 8 maanden terug uit het Caribisch gebied.
  • Henk Kamp neemt vandaag na 3,5 maand afscheid als minister van Defensie. Hij verving Ank Bijleveld-Schouten die in september terugtrad en maakt nu plaats voor Kajsa Ollongren.